Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Vrijblijvende offerte aanvraag

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We sturen je gegevens door naar jouw Plameco adviseur.

Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Offerte aanvraag
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

Keukenplafond verlagen: hoe ga je te werk?

Er zijn veel verschillende redenen waarom je je keukenplafond zou willen verlagen. Misschien dat er door de jaren heen een vochtplek is ontstaan boven je waterkoker. Misschien lieten je Franse skills je een keer in de steek en flambeerde je per ongeluk je plafond. Of misschien ben je gewoon toe aan een nieuwe look voor je keuken.

 

Wat de reden ook is, het plafond van je keuken verlagen kan vlot gedaan zijn, zolang je het maar slim aanpakt. Daarom leggen we je in deze blog exact uit hoe je te werk moet gaan wanneer je je keukenplafond wilt verlagen.  


Teken een duidelijk plan uit 

Elke verbouwing zou moeten beginnen met een goed uitgedacht plan, dus ook het verlagen van je keukenplafond. Begin daarom altijd met een potlood en papier. Teken precies (en schematisch) uit hoe jij wilt dat je plafond er na je verbouwing uitziet. Waar moeten de lampen komen? Wat voor lampen zijn dit? Wil je ergens een rook- of koolstofmonoxidemelder plaatsen? Waar moet de afzuigkap precies komen? Dit zijn allemaal zaken waarin je over na moet denken voordat je aan een plafondverlaging begint. 

 

 

Weet je niet zeker wat je wilt, wat het beste is voor jouw keuken, of wat de mogelijkheden zijn? Schakel dan een expert in, deze tekent dan vaak samen met jou een schematisch plan voor je nieuwe plafond uit. En je zou het bijna vergeten, maar denk ook na over hoe laag je je nieuwe plafond wilt hebben. Een verlaging van 20 cm of van 50 cm maakt nogal een verschil.


Kies het juiste materiaal 

Wanneer je eenmaal precies weet wat waar komt te zitten in je nieuwe, verlaagde plafond, is het tijd om te bepalen van welk materiaal je je nieuwe plafond kunt maken. In theorie kun je elk soort plafond ook in de keuken gebruiken, maar in de praktijk zijn er slechts een paar die echt geschikt zijn voor het gebruik in de keuken. Zo zou je gebruik kunnen maken van gipsplaten of houten planken, maar deze zijn vaak gevoelig voor hitte en vocht; twee dingen die veelvuldig aanwezig zijn in de gemiddelde keuken. 


Spanplafond voor in de keuken

Nee, als je zeker wilt weten dat je lang kunt genieten van je nieuwe plafond, kun je het beste kiezen voor een spanplafond. Deze zijn namelijk vaak gemaakt van een hoogwaardige kunststof. Zo ook de spanplafonds van Plameco. Deze zijn gemaakt van een stof die vochtbestendig en alg-, bacterie-, en schimmelwerend is. Dit is natuurlijk ideaal voor in een keuken. Hiermee houd je je keuken(plafond) namelijk mooi en hygiënisch, en dat is wel zo fijn op de plek waar je kookt. 

 

 

Daarnaast geeft een spanplafond je de mogelijkheid om gaten te plaatsen waar je maar wilt. Zo ben je niet langer gebonden aan ventilatie- of stroompunten, maar kun je je verlichting en apparatuur plaatsen waar je maar wilt. Wanneer je je spanplafond besteld worden de gaten hiervoor precies aangebracht waar jij ze wilt hebben. Dit verzekert je ervan dat je nieuwe plafond precies bij jouw inrichting past. Bovendien scheelt het je een hoop vervelende hoekjes die je had moeten zagen als je bijvoorbeeld voor een houten plafond had gekozen. Ideaal dus.


(Laten) monteren maar 

Wanneer je precies weet wat voor verlaagd plafond je in je keuken wilt, staat je nog maar een ding te doen: het monteren. Afhankelijk van het materiaal waar je nieuwe plafond van gemaakt is kun je deze soms zelf monteren. Het is echter aan te raden om hier specialisten voor in te schakelen. Dan weet je immers zeker dat je plafond correct en snel gemonteerd wordt. 

 

Sommige montageprocedures, zoals die van een spanplafond, luisteren echter zo nauw dat je eigenlijk wel gebruik moet maken van de hulp van gespecialiseerde monteurs. Gelukkig weten de monteurs van Plameco als geen ander hoe je een verlaagd plafond installeert. Zij hebben de klus binnen een dag geklaard, zodat jij weer snel verder kunt met het verfijnen van je flambeertechniek. 


Spanplafonds van Plameco

Wat je reden ook is, een keukenplafond kan snel verlaagd worden. Kies je voor een spanplafond van Plameco? Dan is de montage zelfs binnen een dag al geregeld. Wil je meer weten over onze spanplafond en de mogelijkheden die dit in jouw keuken biedt? Vraag dan de gratis brochure aan, of maak een afspraak bij een dealer bij jou in de buurt. Onze experts helpen je graag verder.

Spanplafonds

Plameco

Ontdek alle mogelijkheden van Plameco spanplafonds voor jouw huis. Het juiste plafond voor elke kamer en elke stijl. Functioneel, veelzijdig en blijvend mooi.

Lees meer

Verlichting

Plameco

Kies de juiste verlichting passend bij jouw interieur. Overdag helder en ’s avonds ontspannen en sfeervol. Het perfecte licht voor jouw perfecte huis.

Lees meer

Akoestiek

Plameco

Een goede akoestiek zorgt voor helder geluid, goede gesprekken en betere concentratie. Hoe bereik je dit? Met geluidsabsorberend materiaal van Plameco.

Lees meer