Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Vrijblijvende offerte aanvraag

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We sturen je gegevens door naar jouw Plameco adviseur.

Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Offerte aanvraag
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

7 tips voor de mooiste slaapkamer verlichting

Verlichting is in de slaapkamer één van de belangrijkste factoren voor het bepalen van de sfeer in de ruimte. De verlichting moet geschikt zijn voor verschillende gelegenheden: gedimd licht voordat je gaat slapen, een leeslamp voor tijdens het lezen van een boek, en verlichting die fel genoeg is om ’s ochtends vol energie aan je dag te beginnen. Al deze situaties vragen om passende slaapkamerverlichting. Welk lichtplan is hiervoor geschikt? We helpen je op weg met 7 tips voor het kiezen van het juiste licht voor in de slaapkamer.

 

Een lichtplan dat past bij jouw slaapkamer

Wat is de juiste verlichting voor in de slaapkamer? Welk lichtplan voor jou de juiste is, hangt af van een aantal factoren:

  • De verlichting in de slaapkamer moet passen bij het interieur van jouw woning
  • Je lichtplan in de slaapkamer hangt af van de locatie van je meubels
  • Ook hangt jouw ideale slaapkamer af van de functie van jouw slaapkamer: gebruik je deze enkel om in te slapen, of ook om je ’s ochtends klaar te maken of bijvoorbeeld als kantoor?
  • Ook belangrijk is dat de slaapkamer verlichting past bij jouw persoonlijke woonstijl: ben je minimalistisch, of hou je juist van een interieur met uitgesproken details?

Er zijn zoveel verschillende manieren om je slaapkamer te verlichten, dus het is niet zo vreemd als je door de bomen het bos niet meer ziet. Met deze 7 tips voor het verlichten van je slaapkamer helpen we je op weg.

 

  1. Symmetrie in je lichtplan: hoe creëer je een rustige slaapkamer?

  2. Verlichting is een middel om rust te creëren in de slaapkamer. Door 2 wandlampen op te hangen of 2 dezelfde lampen op het nachtkastje naast je bed te zetten, creëer je symmetrie. Dit zorgt voor een rustgevend en opgeruimd gevoel in de slaapkamer.

    Een andere mogelijkheid is het integreren van symmetrische spots of led-strips in je plafond. De ledverlichting van Plameco is te combineren met een dimbaar ledverlichtingssysteem: dit maakt het geschikt voor elk moment van de dag. Ook smartverlichting kan door onze monteurs naadloos in jouw spanplafond worden geïntegreerd. Op deze manier zet jij ’s avonds met één druk op de knop alle lampen uit, zonder dat je hiervoor je bed uit hoeft. Dat is nog eens fijn!

     

     Slaapkamer op zolder met houten balken, visgraat vloer en mat-wit Plameco spanplafond

    Slaapkamer met donkeren details en zwart Plameco spanplafond met spots

     

  3. Verlichten van foto's en schilderijen in de slaapkamer

  4. Het ophangen van foto’s of schilderijen in een slaapkamer zorgt voor een persoonlijk tintje. Wat er thuis precies aan de muur hangt, is natuurlijk voor iedereen verschillend. Door middel van spots verander je jouw favoriete decoratie in de pronkstukken van de ruimte.

    Dimbare spots zijn hier erg geschikt voor: afhankelijk van de situatie en van het moment van de dag kun je elk pronkstuk verlichten, precies zoals jij dit wil. Tijdens een rondleiding door je woning kunnen de spots helemaal aan, om te laten zien wat je in huis hebt. Gedurende een filmavondje in bed kun je ze dempen, om zonder afleiding van een film te kunnen genieten.

    Maar, hoe ver moet de spot van het schilderij verwijderd zijn? Dat is afhankelijk van de soort spot en de grootte van het werk. Tijdens het adviesgesprek helpen onze adviseurs je met het maken van jouw persoonlijke lichtplan om alle schilderijen goed uit te lichten.

    Lees hier meer over het brede assortiment aan verlichting dat de monteurs van Plameco in jouw spanplafond kunnen verwerken.

     

    Kamer met kledingkast, ledverlichting en wit Plameco spanplafond met spots

     

  5. Neem je meubilair mee in je lichtplan

  6. Bij het plaatsen van verlichting in de slaapkamer denk je wellicht niet meteen aan de binnenkant van je kledingkast. Maar, dit kan erg handig zijn! Niet alleen zorgt het voor een mooi effect, maar het is ook praktisch. Bijvoorbeeld wanneer je iets uit je kast wil pakken zonder de hoofdverlichting aan te zetten. Zo kan je partner nog even doorslapen wanneer jij vroeg uit de veren moet. Als je je slaapkamer ook als werkplek gebruikt, kun je ervoor kiezen om spotjes in het plafond boven het bureau te plaatsen. Op deze manier hoef je geen extra lampen neer te zetten, en heb je toch genoeg licht om je werk goed te kunnen uitvoeren.

    Wanneer de monteurs van Plameco een spanplafond plaatsen, kunnen zij hier direct de slaapkamerverlichting in verwerken. Nooit meer gedoe met zoeken naar lichtpunten: deze kunnen we plaatsen waar jij dat wil.

    Neem contact op met één van onze adviseurs om de mogelijkheden te bespreken

     

  7. Gekleurde slaapkamerverlichting

  8. Een persoonlijk lichtplan hoeft niet enkel te bestaan uit witte (led)verlichting: ook het integreren van gekleurd licht is mogelijk. Bij het integreren van ledverlichting met RGBWW-technologie zijn er maar liefst 65 miljoen kleurencombinaties mogelijk, waaronder ook wit en warm wit. Dit is uitermate geschikt als moderne slaapkamerverlichting voor elke gelegenheid: of je nou veel licht nodig hebt tijdens het opruimen van je kledingkast, of als sfeerverlichting voor tijdens een ontspannend avondje thuis.

    Ook kan je de verlichting laten matchen met het door jou gekozen fotoplafond. Verlichting in een passende kleur kan hier nét die extra dimensie aan geven, wat zorgt voor een dromerig effect in jouw vernieuwde slaapkamer. Als je echt wil uitpakken, is er ook nog de mogelijkheid tot een heus sterrenplafond. Ook dit is mogelijk in iedere kleur van de regenboog. Gebruik de sterrenhemel puur decoratief, of zet hem in als de voornaamste lichtbron van je slaapkamer. Hoe dan ook: romantiek is gegarandeerd.

    De adviseurs van Plameco kunnen je alles vertellen over het verwerken van gekleurde verlichting in jouw persoonlijke lichtplan.

     

    Kinderkamer met roze details en Plameco plafond met led-strip en spots

    Romantisch, lichte slaapkamer met mat-wit Plameco spanplafond met sterrenhemel

     

  9. Onzichtbare lichtbronnen achter het plafond

  10. Sommige mensen gaan voor een opvallende lichtbron. Denk bijvoorbeeld aan een kroonluchter, die kan dienen als echte blikvanger. Maar wist je dat plafondverlichting in de slaapkamer niet zichtbaar hoeft te zijn? Als je van een minimalistische interieurstijl houdt, kan het zo zijn dat een opvallende lichtbron juist een storend effect heeft. Wanneer dit bij jou het geval is, kies van voor het gebruik van lichtplafonds in jouw lichtplan. Bij deze doorschijnende plafonds wordt energiezuinige ledverlichting weggewerkt achter het spanplafond. Hierdoor kun je, wanneer het licht uitstaat, niet eens zien dat er verlichting in het plafond is verwerkt: het lijkt dan net alsof het een neutraal, wit plafond is. Dit zorgt voor een ultiem gevoel van rust in de slaapkamer, zowel wanneer de lichtbron aan staat als wanneer deze uitgeschakeld is.

    Toch iets meer kleur in je slaapkamer? De lichtplafonds van Plameco kunnen ook bedrukt worden met afbeeldingen en andere patronen. Wanneer je de verborgen led-strips aanzet, zorgt dit voor een gezellige, speelse verlichting van de ruimte.

     

  11. Lichtbronnen rondom het slaapkamerplafond

  12. Heb je geen behoefte aan hanglampen of andere lampen die erg opvallen? Maar wil je de lichtbron wel kunnen zien? Kies dan voor led-strips rondom de ruimte. Op deze manier is de lichtbron wel zichtbaar, maar blijft deze erg minimalistisch. Dit is goed te combineren met hoogteverschillen in een verlaagd plafond. Ook de combinatie van spots en led-strips is mogelijk.

     

  13. Klassieke lichtbron in een modern interieur

  14. Interieurstijlen zijn er in allerlei verschillende vormen. Bij het samenstellen van jouw lichtplan is het uiteraard het belangrijkst dat al jouw persoonlijke wensen hierin worden meegenomen. De meeste slaapkamers zijn tegenwoordig ingericht in een moderne stijl: dit kun je herkennen aan een strakke vormgeving en een neutraal kleurenpalet. Bij het plaatsen van een spanplafond kun je ervoor kiezen om je eigen lichtbron terug te laten plaatsen. Op deze manier kan je een modern, strak afgewerkt Plameco plafond combineren met een klassieke lichtbron. Doordat de rest van de omgeving een rustige uitstraling heeft, zorgt deze klassieke lichtbron voor een verrassend effect.

     

    Lichte slaapkamer met groene tinten, wit Plameco-spanplafond en witte hanglamp en Slaapkamer met wit Plameco-spanplafond en kroonluchter

 

Hebben we je interesse gewekt?

We hopen dat deze tips je verder hebben geholpen met het opdoen van inspiratie voor jouw ideale slaapkamer. Onze specialisten helpen je graag verder met het samenstellen van een lichtplan, en kunnen je alles vertellen over de spanplafonds van Plameco. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden?

Gratis brochure aanvragen

Vrijblijvende offerte aanvragen

Vrijblijvende afspraak maken

 

Showroom met balie, fotoplafond en twee Plameco medewerkers

Spanplafonds

Ontdek alle mogelijkheden van Plameco spanplafonds voor jouw huis. Het juiste plafond voor elke kamer en elke stijl. Functioneel, veelzijdig en blijvend mooi.

Lees meer

Verlichting

Kies de juiste verlichting passend bij jouw interieur. Overdag helder en ’s avonds ontspannen en sfeervol. Het perfecte licht voor jouw perfecte huis.

Lees meer

Akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor helder geluid, goede gesprekken en betere concentratie. Hoe bereik je dit? Met geluidsabsorberend materiaal van Plameco.

Lees meer