Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Vrijblijvende offerte aanvraag

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We sturen je gegevens door naar jouw Plameco adviseur.

Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Offerte aanvraag
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

3 van de populairste woonstijlen

Ga je renoveren en ben je op zoek naar een mooie stijl voor je interieur? Of ben je gewoon toe aan iets nieuws in je huis? Interieurinspiratie opdoen en nieuwe woonstijlen bekijken is altijd een goed idee. Er zijn meer dan genoeg interieurstijlen om nieuwe ideeën voor je woning uit op te doen.

Tijdens het renoveren van je woning kun je een keuze maken uit één van de bekende woonstijlen, maar combineren mag natuurlijk ook. Maar, welke woonstijlen zijn er allemaal? In dit blog laten we je kennismaken met 3 interieurstijlen die op dit moment populair zijn. Misschien zit er wel één tussen die precies past bij de stijl waar jij naar op zoek bent.

In dit blog zetten we 3 verschillende woonstijlen voor je op een rij:

  1. Scandinavische woonstijl
  2. Industriële woonstijl
  3. Landelijke woonstijl

 

  1. Scandinavische interieur

  2. De Scandinavische interieurstijl, ook wel Nordic design genoemd, is al jaren een immens populaire manier van wonen. Je kent deze stijl waarschijnlijk van de welbekende Zweedse meubelgigant. De Scandinavische woonstijl past in elke ruimte: of het nou gaat om het inrichten van een klein appartement, of een grote woonkeuken. Wanneer je kiest voor een Scandinavisch interieur ga je voor functioneel, modern, hip en gezellig. Er mag best een folkloristisch tintje aan zitten: de Scandinavische woonstijl is een ambacht, en dit mag gezien worden. Imperfecties dragen bij aan de charme.

     

    Plameco spanplafond woonkamer inbouwspots verlichting

     

    De Scandinavische interieurstijl herken je aan het gebruik van lichte houtsoorten: denk aan berken, vuren en grenen. Deze houtsoorten worden gebruikt om Scandinavische meubels te maken, maar denk bijvoorbeeld ook aan houten kozijnen, vensterbanken en vloeren. Het verwerken van een houten stijl in jouw interieur zal zorgen voor een warme en gezellige sfeer in je woning.

    In deze woonstijl wordt gebruik gemaakt van lichte kleuren, zoals pasteltinten en wit, met accentuerende kleuren als groen of mosterdgeel. Passen deze kleuren niet bij de interieurstijl die jij in gedachten hebt? Dan kun je ook kiezen voor blauw en grijs: kleuren die zorgen voor een gevoel van rust en veiligheid in jouw huis. Als je jouw gerenoveerde woning wil vullen met kleurrijke patronen, kies dan voor motieven geïnspireerd op de natuur: denk aan bladeren, dieren en sprookjesachtige figuren.

     

    Badkamer, groene tegels, bad. Hal, grijze muren, houten vloer. mat wit Plameco plafond met ledstrips/spots

     

    De meubel- en gordijnstoffen die het beste passen bij de Scandinavische woonstijl zijn fijne natuurlijke materialen als wol, linnen en zacht leer. De basiskenmerken van de Scandinavische interieurstijl zijn gebaseerd op de principes van Bauhaus. Kortweg: vorm volgt functie. Less is more. Dit zie je terug in meubels in eenvoudige vormen en een interieur met rechtlijnige vormgeving.

    De Scandinavische stijl is een manier van inrichten waarmee je vele kanten op kunt. Hoe je het ook aanpakt: dit interieur zal zorgen voor het ultieme thuisgevoel.

     

     Woonkamer in Scandinavische stijl met kachel en donkergroene muur. Mat wit Plameco spanplafond met spots.

     

    Wat zijn de kenmerken van het Scandinavisch interieur?

    • Functioneel, maar gezellig
    • Ambachtelijke woonstijl
    • Lichte kleuren en veel wit
    • Blauwe en grijze tinten
    • Lichte houtsoorten
    • Kleurrijke patronen
    • Natuurlijke meubel- en gordijnstoffen
    • Eenvoud en rechte lijnen

     

    Een Plameco spanplafond in een Scandinavische woning

    Door de vele mogelijkheden die de Spanplafonds van Plameco bieden, kunnen deze aangepast worden aan elke woonstijl. Bij een Scandinavische woonstijl kun je bijvoorbeeld denken aan:

    • Een mat wit, strak afgewerkt plafond zonder zichtbare lijst. De strakke lijnen passen perfect bij het minimalistische effect van de Scandinavische interieurstijl.
    • Ingebouwde spots of verlichting onzichtbaar is weggewerkt achter het plafond.
    • Een (gedeeltelijk) gekleurd plafond in een natuurlijke kleur: denk aan geel of groen.

     

    Hallen met pastelkleurige en donkergele muur. Wit Plameco spanplafond met spots.

     

  3. Industrieel interieur

  4. In woningen met een industriële interieurstijl, ook wel loft style genoemd, vind je vaak kamers met hoge plafonds. De decoratie in industriële woningen is minimalistisch. Er wordt gebruik gemaakt van grove lampen, donkere meubels, effen vloeren en zichtbare, stalen balken. De kleuren in deze woningen zijn vaak neutraal of gedempt. Soms is er in huizen met een industriële woonstijl een bakstenen muur zichtbaar, wat zorgt voor de echte industriële look in een woning. De vloeren zijn vaak gemaakt van hout of (giet)beton.

     

    Hal, stenen muur en gietbetonnen vloer/tegels. Wit Plameco spanplafond met spots.

     

    De industriële woonstijl uit zich in robuustheid en eerlijkheid. Interieur dat normaal misschien gezien zou worden als "lelijk", is in deze woonstijl juist mooi en authentiek. Grofheid hoeft niet te worden gladgestreken. In een industrieel interieur is dit terug te zien in het gebruik van ruwe materialen en oppervlakken: denk aan hout met een versleten of verweerde look, metalen voorwerpen met een gebruikt uiterlijk, of donkere meubels.

     

    Woonkamer, banken, houten staande biels. Wit Plameco plafond met hanglampen.

     

    Je hoeft echt niet in een voormalige fabriek te wonen om de industriële woonstijl toe te passen. Het integreren van industriële elementen is ook goed mogelijk in een nieuwbouwwoning. De industriële woonstijl is razend populair: deze manier van inrichten is een uitblinker, en een echte hit in de interieurwereld.

     

    Wat zijn de kenmerken van het industrieel interieur?

    • Hoge plafonds
    • Minimalistische decoratie
    • Grove details
    • Gedempte kleuren
    • Vloeren van hout of beton

     

    Een Plameco spanplafond in een industriële woning

    • Omdat er maar 5 centimeter tussen het oorspronkelijke plafond en het Plameco spanplafond hoeft te zitten, kan het hoge Plafond behouden worden.
    • Plameco spanplafonds zijn er in veel verschillende kleuren: ga bijvoorbeeld voor grijs of zwart. Dit zal bijdragen aan het creëren van een industriële look in je woning.
    • Een woning in industriële stijl is erg mooi, maar door de hogere ruimtes en het gebruik van gladde, harde materialen kan er galm ontstaan. Plameco biedt daarvoor de oplossing: er kan geluidsabsorberend materiaal in jouw nieuwe spanplafond worden verwerkt, waardoor je verzekerd bent van goede akoestiek in elke ruimte.
    • Kies voor strakke spots of ledverlichting rondom de ruimte. Deze verlichting is makkelijk aan te passen: zo kun je kiezen uit wit licht om de industriële stijl, of warm licht voor tijdens een romantisch dinertje in de eetkamer.

     

    Industriële badkamer, grijze wandtegels en vloertegels, regendouche. Grijs en wit Plameco spanplafond met spots en geïntegreerde douche

     

  5. Landelijk interieur

  6. Deze interieurstijl is een landelijke woonstijl die doet denken aan een huis op het plattenland. In een landelijk interieur komen robuuste schoonheid en elementen uit de romantiek samen. Denk bij een landelijk interieur aan het gebruik van keukenkastjes met een vintage look. Deze vind je niet alleen in de keuken, maar mogen ook terugkomen in de rest van het interieur. Meubels die je terugziet binnen deze woonstijl zijn gemaakt van hout en rotan. Woonaccessoires zullen in een landelijke woning vaak bestaan uit steen en keramiek. Er wordt, bijvoorbeeld bij het schilderen van de muren, veel gebruik gemaakt van pasteltinten.

     

    Slaapkamer en badkamer, ligbad, houten balken en houten vloer/gietvloer.

     

    Eenvoudige stoffen als katoen en linnen worden in deze interieurstijl veel gebruikt, om de robuuste stijl die past bij een landhuis te benadrukken. De gordijnen zullen waarschijnlijk bedrukt zijn in een ruiten- of bloemenmotief. Ook leer zal je in een landelijk interieur regelmatig terugzien. Bij het renoveren van een landelijke woning kan je gebruik maken van verrassende vondsten afkomstig van de rommelmarkt of kringloopwinkel. Koop je je meubilair en decoratie liever nieuw? Meubels en accessoires die oud zijn ‘gemaakt’ passen ook goed binnen deze interieurstijl. Gebruikssporen, whitewashed kleuren en ruwe oppervlakken maken de inrichting sfeervol en authentiek. Een antiek of vintage interieur straalt authenticiteit en nuchterheid uit: precies wat je zoekt bij het implementeren van een landelijke uitstraling in jouw vernieuwde woning.

     

    Landelijke keuken, geblokte tegelvloer, houten meubels.

     

    Ook bloemenpatronen zal je veel terugzien in een interieur in landelijke stijl. Denk aan gebloemd porselein, tafelkleden en gordijnen. Deze interieurkeuze zorgt voor een zomergevoel in huis: zélfs in een stadsappartement. In een huis met landelijke woonstijl wordt gebruik gemaakt van frisse pastelkleuren. Metalen voorwerpen zoals tuin- en keukengerei van zink of koper geven de landelijke interieurstijl een nostalgisch tintje. Weidebloemen, sierpompoenen, kransen gemaakt van korenbloemen, geurende bloesems of een boeketrozen maken de woning in landelijke stijl helemaal af.

     

     slaapkamer landelijke stijl Plameco spanplafond romantisch ledverlichting sterrenhemel

     

    Wat zijn de kenmerken van het landelijk interieur?

    • Robuust met romantische elementen
    • Eenvoudige stoffen, zoals katoen en linnen
    • Meubels van hout en rotan
    • Decoratie met een vintage look
    • Bloemenpatronen en pastelkleuren

     

    Een Plameco spanplafond in een landelijke woning

    • De spanplafonds van Plameco kunnen verlaagd worden gemonteerd. Een verlaagd plafond kunnen bijdragen aan de gezellige, knusse stijl die past bij de landelijke woonstijl.
    • Er zijn veel opties voor het integreren van verlichting. Denk aan warme spots of een sterrenhemel voor een extra romantisch effect. Wil je nog geen afscheid nemen van de retro lamp die je al zo lang hebt hangen? Ook deze kan in jouw nieuwe spanplafond worden verwerkt.

     

    Woonkamer, bank, kachel, verlaagd plafond. Wit Plameco plafond met indirecte led-verlichting.

     

Andere inrichtingsstijlen

Natuurlijk zijn er nog veel meer woonstijlen die het overwegen waard zijn. Een aantal voorbeelden van andere interieurstijlen zijn:

  • Romantische woonstijl
  • Vintage woonstijl
  • Retro woonstijl
  • Shabby chic woonstijl
  • Mediterrane of maritieme woonstijl

 

Welke woonstijl heb jij?

Verschillende woonstijlen, onder een spanplafond van Plameco

De beelden van interieurstijlen die we in dit blog hebben gebruikt, zijn foto’s die we hebben genomen in de huiskamers van onze tevreden klanten. Deze klanten hebben ons stuk voor stuk in vertrouwen genomen bij het uitvoeren van hun plafondrenovaties, waardoor wij nu kunnen laten zien hoe de verschillende woonstijlen tot hun recht komen in combinatie met een Spanplafond van Plameco!

Interieurstijlen, Plameco en verlichting

Door de grote hoeveelheid aan mogelijkheden is er voor elke interieurstijl een geschikt plafond. Ga je voor een woonstijl waarbij een grote hanglamp het plaatje afmaakt? Wij kunnen je eigen verlichting (terug)plaatsen tijdens het monteren van een Plameco spanplafond. Als jij gaat voor een minimalistische woonstijl kan het mooier zijn als je de lichtbron juist niet ziet. Ook dit is mogelijk: onze monteurs kunnen onopvallende led-strips installeren rondom de kamer waar het plafond geplaatst wordt. Liever verlichting die helemaal niet te zien is? Dan kunnen we de ledverlichting plaatsen achter het verlaagde spanplafond.

 

Hebben we je interesse gewekt?

We hopen dat deze tips je verder hebben geholpen met het opdoen van inspiratie voor jouw ideale slaapkamer. Onze specialisten helpen je graag verder met het samenstellen van een lichtplan, en kunnen je alles vertellen over de spanplafonds van Plameco. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden?

 

Gratis brochure aanvragen

Vrijblijvende offerte aanvragen

Vrijblijvende afspraak maken

 

Showroom met balie en twee Plameco medewerkers

Spanplafonds

Ontdek alle mogelijkheden van Plameco spanplafonds voor jouw huis. Het juiste plafond voor elke kamer en elke stijl. Functioneel, veelzijdig en blijvend mooi.

Lees meer

Verlichting

Kies de juiste verlichting passend bij jouw interieur. Overdag helder en ’s avonds ontspannen en sfeervol. Het perfecte licht voor jouw perfecte huis.

Lees meer

Akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor helder geluid, goede gesprekken en betere concentratie. Hoe bereik je dit? Met geluidsabsorberend materiaal van Plameco.

Lees meer